جهت استعلام قیمت و مشاوره رایگان، تماس بگیرید
(09176050698 و 37742637-071)
مواد پروتئینی با توجه به مصرف بالا و مداومی که دارند نیازمند توجه خاص جهت نگهداری هستند. در صورتی که شرایط نگهداری مواد پروتئینی بهدرستی فراهم شود علاوه بر اطمینان از سلامت و بهداشت محصول، کیفیت ظاهری و عمر آنها نیز افزایش مییابد. به این منظور شرایط استفاده از سردخانه پروتئین در ادامه آورده شده است.
مواد پروتئینی شامل گوشت، مرغ ، ماهی و تخم مرغ و … با یکدیگر متفاوت بوده و طریقه نگهداری آنها در سرد خانه و حجم قابل انبار در سردخانه آنها نیز متفاوت است. دو روش عمده نگهداری مواد پروتئینی به شرح زیر است:
نگهداری به صورت سرد (سردخانه بالای صفر)
نگهداری به صورت یخ زده (سردخانه زیر صفر)
سرد کردن و یا کاهش دمای لاشههای گرم را باید هر چه زودتر بعد از پوست کنی آنها در مرحله کشتار آغاز کرد به صورتیکه در مدت ده ساعت پس از کشتار دمای عمق گوشت به کمتر از 10+ درجه سلسیوس برسد.
تامین رطوبت نسبی 95-85 درصد برای جلوگیری از کاهش وزن گوشت اثر مهمی دارد.
یادآوری: سرد کردن لاشهها در سالن پیش سرد کن با دمای نزدیک صفر درجه سلسیوس به مدت حداقل 24 ساعت انجام میشود.
گوشت را به صورت لاشه درسته، نیم لاشه، ربع لاشه، تکه شده، بی استخوان و برابر خواسته مشتری یخ زده کرده و نگهداری میکنند. برای این کار، گوشت داخل دستگاههای سرمازا در دمای حداقل 35- درجه سلسیوس و سرعت گردش هوای 3.5 متر در ثانیه یخ زده میشود.
ابتدا مرغ سالمی که به صورت بهداشتی کشتار شده را با آب سرد خنک می کنند. سپس به صورت درسته یا قطعه بندی شده ، بسته بندی می گردد. مرغ های بسته بندی شده با بهره گیری از ماده سرمازا و با روش غوطه وری به سرعت منجمد می گردد. در این شرایط مرغ منجمد ، سفید گشته و خطر اکسیداسیون چربی آن از بین میرود. سپس آنها را درون کارتن محکم و ضد آب گذاشته و به سالن نگهداری ترابری میکنند.
برای جلوگیری از نرد شدن گوشت ماهی بدون چربی توصبه میشود آنها را هر چه سریعتر منجمد نموده و سپس در دمای 30- درجه سلسیوس نگهداری شود.
ماهی را با سه روش دمنده هوایی، تماسی (صفحهای) و غوطه وری در ماده سرمازا منجمد میکنند. ماهی با شکل و اندازه گوناگون را با روش دمنده هوایی به صورت پیوسته و یا ناپیوسته یخ زده میکنند. همین طور برای آماده سازی فراوره تند یخ زده تک به تک در زمان کم از این روش بهره گیری میشود. از روش تماسی صفحهای عمودی بیشتر برای یخ زدن توده ماهی درسته تا 40 کیلوگرم و از روش تماسی صفحهای افقی برای یخ زدن بستههای پهن ماهی با ضخامت حدود 5 سانتی متر و با شکل و اندازه ناهمگون بهره گرفته میشود. روش غوطه وری در ماده سرمازا برای یخ زدن ماهی تن و دیگر ماهیان بزرگ با بهره گیری از آب نمک سرد شده انجام میگیرد، در این روش برای انجماد سریع تک به تک فراوردههایی مانند فیله و استیک ماهی از ماده سرمازای ازت و دی اکساید کربن به صورت مه پاشی بهره گرفته میشود.
پیام واتساپ
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.