سردخانه انجمادی (زیر صفر)

سردخانه انجمادی (زیر صفر)

جهت استعلام قیمت و مشاوره رایگان، تماس بگیرید
(09176050698 و 37742637-071)

توضیحات

اهمیت سردخانه:

نگهداری مواد فاسدشدنی به خصوص مواد غذایی از قدیم برای انسان مشکل و هزینه بردار بوده است.

در همین راستا روش های بسیاری مانند خاک کردن محصولاتی مانند گردو و سیب زمینی ، دودی کردن ماهی، داخل سرکه قراردادن و روشهای متنوع دیگری به کار گرفته شده است.

 

انجماد و تاثیر آن بر کیفیت مواد غذایی

انجماد مواد غذایی همواره یکی از دغدغه‌های بشر بوده است.  با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، فرایندها و روش‌های متفاوتی برای نگهداری از مواد غذایی در اختیار قرار گرفته است. عوامل زیادی از جمله سرما، گرما، رطوبت، خشکی و باکتری‌ها و قارچ‌ها همگی در فساد مواد غذایی نقش بسزایی دارند. از همین‌رو استفاده از تکنیک انجماد یکی از آسان‌ترین و منطقی‌ترین راه‌های نگهداری مواد غذایی برای یک مدت مشخص به شمار می‌رود. در واقع انجماد موادغذایی، کیفیت و زمان نگهداری محصولات متفاوت را بالا برده و از این طریق دیگر مجبور به تحمل ضرر و زیان فاسد شدن مواد غذایی نخواهیم بود.

 

در واقع بر خلاف تصور عموم انجماد سبب کشته شدن میکروب‌های مواد غذایی نمی‌شود؛ بلکه با کند کردن عمل میکروارگانیسم‌ها بر کیفیت مواد غذایی تاثیر گذاشته و از خراب شدن آن‌ها جلوگیری می‌کند. روش‌های متعددی برای انجماد وجود دارد؛ مواد غذایی را می‌توان به روش‌های آهسته و یا سریع منجمد کرد. در روش آهسته، مواد غذایی را در فضایی با دمای پایین قرار می‌دهند تا آرام منجمد شود اما در انجماد سریع روش‌های متفاوتی برای این عمل وجود دارد که یکی از آن‌ها با عنوان تونل‌های انجماد شناخته می‌شود.

با پیشرفت علم و تکنولوژی و ایجاد  سردخانه های صنعتی انسان توانست مدت زمان نگهداری مواد غذایی و محصولاتی که نیاز به نگهداری دارند را افزایش دهد.

 

 

مقدمه ای بر سردخانه زیر صفر

سردخانه های زیر صفر یا below zero refrigerators جهت انواع محصولاتی که نیازمند نگهداری در شرایط انجماد هستند استفاده میگردد. محصولات پروتئینی و فاسد شدنی و حتی برخی از میوه جات. درجه ی حرارت اینگونه سردخانه ها گاهی به ۳۲ درجه زیر صفر نیز می رسد.

 

این گونه سردخانه ها در ظرفیت های مختلفی بین ۱٫۵ تا ۷۰ اسب بخار به طور معمول مورد استفاده قرار میگیرند. قیمت سردخانه زیر صفر با توجه به ابعاد و اسب بخار مورد نیاز و دمای مورد نیاز متغیر است.

 

سیستم تبرید سردخانه های زیر صفر کوچکتر معمولی فریونی بوده، و برای سردخانه های بزرگتر از آمونیاک جهت این امر استفاده می شود. کاربردهای فراوان سردخانه های زیر صفر از فروشگاه های بزرگ گرفته تا مرغداری ها و گاو داری ها.

 

 

محصولات مورد استفاده در سردخانه های صنعتی زیر صفر

محصولاتی که نیاز به نگهداری در شرایط انجام دارند مانند انواع بستنی، کره، همبرگرهای آماده، پنیر پیتزا و غیره از این قبیلند. همچنین مواد پروتویینی شامل گوشت قرمز، مرغ و ماهی از دیگر محصولاتی هستند که لازم است در سردخانه زیر صفر نگهداری شوند. برخی میوه ها مانند خرما نیز در این گونه سردخانه ها نگهداری می گردند. به طور کل بسیاری از مواد فاسد شدنی قابلیت انبار کردن در سردخانه های زیر صفر را دارند.

 

 

انواع سردخانه زیر صفر

از منظر ابعادی می توان سردخانه های زیر صفر را اینگونه تقسیم نمود:

سردخانه بزرگ صنعتی

سردخانه های زیرصفر متحرک

سردخانه های زیر صفر کانکسی که به آنها Walk-In Coolers  نیز گفته می شود.

سوله های سردخانه دار زیر صفر یا  Refrigeration Warehouse

 

 

ساخت سردخانه کوچک

کاربرد سردخانه اتاقی معمولا برای ساخت سردخانه کوچک و متوسط بوده و برای نگهداری مواد غذایی در رستورانها، مراکز توزیع، هتل ها و یا ذخیره میوه‌ در باغ‌ها کاربرد دارد. به این صورت که یک اتاق درون ساختمان در ابتدا به کمک ساندویچ پانل عایقکاری شده و سپس تجهیزات سرمایشی درون آن نصب می‌شوند.

سردخانه انجمادی (زیر صفر)

سردخانه کانکسی – سردخانه متحرک

در صورتی‌که نیاز به یک سردخانه کوچک و متوسط وجود داشته باشد ولی فضای مورد نظر برای نصب آن در یک سوله و یا در فضای باز باشد، از سردخانه قابل حمل و یا سردخانه کانکسی استفاده می‌شود که به جای استفاده از دیوارهای اتاق، از کانتینر و یا سازه فلزی استفاده می‌شود.

سردخانه انجمادی (زیر صفر)

سردخانه بزرگ صنعتی

سردخانه های بزرگ صنعتی که معمولا برای ذخیره و انبار مواد غذایی در حجم انبوه کاربرد دارند به طور عادی از اتاق‌های بسیار زیادی تشکیل می‌شوند که هر اتاق با توجه به نیاز سرما دریافت کرده و مواد غذایی به خصوصی در هر اتاق قابل نگهداری است. انبارهای مواد غذایی فاسد شدنی عمومی شهر که باغداران بزرگ و یا توزیع کنندگان اصلی گوشت و مرغ محصولات خود را در آن نگهداری می‌کنند معمولا در این دسته از قرار می‌گیرند. این انبار ها بسته به شرایط از سیستم فریونی و یا آمونیاکی بهره گیری می‌کنند.

سردخانه انجمادی (زیر صفر)

انواع سردخانه بر اساس نوع اتمسفر

سردخانه کنترل اتمسفر

سردخانه کنترل اتمسفر برای نگهداری طولانی مدت برخی مواد ساخته می‌شود که نیازمند ایجاد شرایط خاص از نظر ترکیب هوای درون اتاق است. از جمله این شرایط کاهش غلظت اکسیژن یا اتیلن است. در این حالت اتاق به صورت کاملا هوا بند ساخته شده و به دو صورت ترکیب هوای سردخانه کنترل می‌شود.

سردخانه انجمادی (زیر صفر)
  • در نوع اول دی اکسید کربن از مخزن مجاور اتاق به داخل تزریق شده و ترکیب هوا را تغییر می‌دهد.
  • در حالت دوم برخی ترکیبات هوا به کمک فیلترهایی خاص از هوا جدا شده و از اتاق خارج می‌شوند.

به کمک این فرآیند فساد برخی مواد غذایی به تاخیر افتاده و شرایط برای نگهداری طولانی مدت آنها فراهم می‌گردد.

 

سردخانه معمولی

در سردخانه با هوای معمولی فقط دما و رطوبت هوا کنترل می‌شود. ساخت سردخانه مواد غذایی عمدتا به این شکل صورت می‌گیرد.

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “سردخانه انجمادی (زیر صفر)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.